Рішення засідання Священного Синоду від 29 січня 2016 року

29 січня 2016 року на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, в якому взяв участь голова Церковного Суду УПЦ митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор.

Ж У Р Н А Л № 7

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:
Рапорт Преосвященного митрополита Кам’янець-Подільського і Городоцького Феодора, голови Церковного Суду Української Православної Церкви пророзгляд справи колишнього священика Конотопської єпархії Миханчука Михаїла Григоровича щодо поновлення його у священному сані.

Довідка:
Рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 22 листопада 2008 року (Журнал №135) Миханчук Михаїл Григорович, колишній священик Конотопської єпархії, був позбавлений священного сану за порушення 17, 25, 42, 43 та 61 правил святих апостолів; 2, 9, і 10 правил І Вселенського Собору, а також 3, 32, 51, 70 правил святителя Василія Великого.

28 січня 2016 року відбулося засідання Церковного Суду Української Православної Церкви, на якому була розглянута справа щодо можливості поновлення Миханчука М.Г. у священному сані.

УХВАЛИЛИ:
Рішення Священного Синоду Української Православної Церкви від 22 листопада 2008 року (Журнал №135) щодо позбавлення священного сану Миханчука Михаїла Григоровича залишити в силі.

Ж У Р Н А Л № 8

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:
Рапорт Преосвященного архієпископа Чернівецького і Буковинського Мелетія про позбавлення священного сану заштатного клірика Чернівецько-Буковинської єпархії диякона Миколая Миколайовича Саміляка.

На підставі 15, 17 і 39 правил святих апостолів, 7 правила IV Вселенського Собору, 3 правила VI Вселенського Собору та згідно з поданим проханням —

УХВАЛИЛИ:
Позбавити священного сану заштатного клірика Чернівецько-Буковинської єпархії диякона Миколая Миколайовича Саміляка.

Post navigation

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів